21/9/09

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ "ΜΕΛΙΝΑ" ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ


Τα εγκαίνια τέλεσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Άγγελος Μοσχονάς, o oποίος εγκαινιάζοντας την έκθεση, τόνισε μεταξύ άλλων:

"...Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης πιστεύουν ότι νέες ιδέες από νέους ανθρώπους συμβάλουν στη συνέχιση και εξέλιξη της τέχνης. Η τέχνη, όπως όλοι οι τομείς της ζωής, πρέπει να ανανεώνονται. Με αυτές τις σκέψεις οργανώνουμε την έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" για να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους αλλά και στους πολίτες να πάρουν τα νέα μηνύματα..."

Ο επιμελητής της εκθέσεως και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, στο βήμα, καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης, "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" και προλόγισε την έκθεση.

MIXAΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ
Καλλιτεχνική επιμέλεια έκθεσης

"...Σε μία δύσκολη εποχή όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχή καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα, τα Ελληνικά χρώματα, γίνονται Ειρηνικά χρώματα, στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική Ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών.
Η Ειρήνη υπήρξε πάντοτε προϋπόθεση της πολιτιστικής δημιουργίας.
Αν ο εικοστός αιώνας σημαδεύτηκε από καταστροφικούς πολέμους και από την έξαρση της βίας σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας, για τον εικοστό πρώτο αιώνα ευχή και ελπίδα όλων μας, είναι να αποτελέσει αιώνας Ειρήνης, συνύπαρξης, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών, των εθνών και των πολιτισμών.
Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της Ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών.
Απεικονίζει γλαφυρά τις ιδέες της αδελφότητας, της αλληλεγγύης και του πανανθρώπινου σεβασμού, που κυριαρχούν σημειολογικά στα έργα των δημιουργών, που εμπνέονται κι εστιάζουν στην οικουμενικότητα των αξιών που διέπουν τους πολιτισμούς της Ειρήνης.
Τα Ελληνικά χρώματα, πρέπει και μπορούν να σταθούν οι καλύτεροι πρεσβευτές πολιτισμού και ειρήνης εκτός των συνόρων της χώρας μας και η έκθεση αυτή με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" το αποδεικνύει..."

 

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς και ο επιμελητής της εκθέσεως και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, με τη δημοτική σύμβουλο - αρχιτέκτων Αθηνά Σιγάλα και συμμετέχοντα καλλιτέχνιδα.

Πλήθος φιλότεχνων Αθηναίων κατέκλυσε την αίθουσα τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" στο Θησείο, για τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης για την "Ειρήνη" με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού.

Ο επιμελητής της εκθέσεως και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός με την σκηνοθέτρια και ηθοποιό Βίβιαν Βαλσάμη και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα".

H A' όψη της πρόσκλησης

ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ


ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
 ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 


Απαγγελία ποιημάτων από τον ηθοποιό Μάνο Αμανάκη