10/9/10

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ

Στιγμιότυπα ...

... από τα εγκαίνια της έκθεσης "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα ΙΙ" σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανός, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (15-24/9/2010).

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς και ο επιμελητής και εμπνευστής της έκθεσης Μιχαήλ Ρωμανός.


Ο επιμελητής και εμπνευστής της έκθεσης για την Ειρήνη, 
Μιχαήλ Ρωμανός, προλογίζοντας...



Ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων
Άγγελος Μοσχονάς, εγκαινιάζει την έκθεση

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσε σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, εικαστική έκθεση με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα - ΙΙ" στο Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα "Γ. Ιακωβίδης" (Ακαδημίας 50, Αθήνα)

Η έκθεση αυτή παρουσίασε τις ειρηνικές δημιουργίες νέων κυρίως καλλιτεχνών, σε μία δύσκολη εποχή όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Τα Ελληνικά χρώματα, γίνονται Ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλιά και συναδέλφωση των λαών.



Ο Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς, τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του:

"...Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Νικήτας Κακλαμάνης, πιστεύουν ότι νέες ιδέες από νέους ανθρώπους συμβάλουν στη συνέχιση και εξέλιξη της τέχνης. Η τέχνη, όπως όλοι οι τομείς της ζωής, πρέπει να ανανεώνονται...
Με αυτές τις σκέψεις και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, οργανώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εικαστική έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα ΙΙ" σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους και τα Ελληνικά χρώματα που γίνονται Ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία τους..."


Ο επιμελητής της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανός, τόνισε μεταξύ άλλων:

"...Στην έκθεση με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα ΙΙ" οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από την αρμονία της φύσης, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, καταφέρνοντας να διαπεράσουν τα ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική Ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της Ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη..."










Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Αίθουσα "Γ. Ιακωβίδης", Ακαδημίας 50, Αθήνα

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
Διάρκεια: 15-24 Σεπτεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00 - 20.00 & Κυριακή 10.00 - 14.00


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Εφημερίδα "Η Πένα της Αθήνας"